Bilete-avion-ieftine.roTags: bilete paste, calatorii paste, paste romaniPotrivit Vola.ro, pentru calatoriile din perioada acestor sarbatori Pascale s-au vandut cu 500% mai multe bilete de avion cu plecare din afara tarii spre Romania decat intr-o perioada obisnuita a anului.

In alti ani, mini-vacanta de Paste ii ducea pe romani in diferite destinatii din Europa pentru city break-uri sau vacante, dar, in 2016, miscarea semnificativa inregistrata de Vola.ro a fost a romanilor din strainatate care vin acasa de sarbatori cu avionul. 

Asa cum era de asteptat, cele mai multe plecari sunt din tari in care lucreaza si exista comunitati mari de romani, precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite si Canada, dintre variantele intercontinentale.

Analiza Vola.ro arata ca, pentru perioada Pastelui, pretul mediu al unui bilet din afara tarii catre Romania este cu 18% mai mare decat pretul unui bilet din Romania spre strainatate.

Astfel, romanii din diaspora au platit in medie 275 de euro pe biletul de avion care ii aduce in tara, in timp ce romanii care au dorit sa plece in strainatate de sarbatori au platit in medie 230 euro.

Cele mai multe rezervari au fost facute din primele luni ale anului, insa au existat si multe cereri last-minute, facute de cei care s-au hotarat in ultima clipa sa calatoreasca in aceasta perioada. 

Mai exista destinatii spre care romanii pot gasi preturi accesibile daca se decid acum sa petreaca Pastele in afara tarii. 

Spre exemplu, un zbor Bucuresti-Roma in perioada 30 aprilie - 2 mai incepe de la 112 euro sau chiar de la 80 euro, daca se alege varianta 30 aprilie - 3 mai, iar un zbor Bucuresti-Londra cu plecare sambata, pe 30 aprilie si retur marti sau miercuri costa 112 euro dus-intors.

Bilete-avion-ieftine.ro © 2018