Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: Cat poti castiga ca stewardesa?, cursuri stewardese, scoala superioara de aviatie civila, blue air, tarom

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu

Raspunsurile la aceasta intrebare este peste 1.000 de euro lunar, dar concurenta pentru un loc este mare. Potrivit ZF.ro, recent, compania cu bilete de avion ieftine Blue Air a facut angajari pentru cinci pozitii de insotitoare de bord pentru care a primit 25 de CV-uri.


Pentru a deveni stewardesa, trebuie urmate cursuri, atat la Scoala Superioara de Aviatie, cat si la scoli private, Fly Level sau la scoala companiei aeriene Carpatair.


In curand, Scoala Superioara de Aviatie va organiza examen pentru o noua serie care va incepe cursurile in luna septembrie a acestui an. Scoala Superioara de Aviatie are disponibile numai 40 de locuri.


Examenul de admitere la Scoala Superioara de Aviatie consta in sustinerea probelor scris si oral la limba engleza si a probei de geografie a Romaniei si a Europei. 


Se poate inscrie orice persoana cu varsta peste 18 ani si care are  diploma de Bacalaureat, este apta din punct de vedere medical  (certificat medical JAR-FCL 3, clasa 2), dovedeste cunostinte de limba engleza si geografie a Romaniei si Europei.


Program de instruire teoretica dureaza 231 ore, inclusiv examinarile de final de curs. Costul de instruire teoretica este de  1.568 euro de persoana.


In cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila, cei admisi vor studia limba engleza, geografie si meteorologie aeronautica, disciplina si responsabilitati, medicina aeronautica, cooperare in echipaj multiplu, proceduri operationale normale/anormale/de urgenta, cunoasterea aeronavei si legislatie aeronautica.


Pe parcursul instruirii teoretice candidatii pot opta pentru: derularea pregatirii practice, contra cost (1.350 euro) la companiile BlueAir, Tarom, Carpatair sau Medallion Air.


Din anul 2002 pana la sfarsitul anului trecut, peste 1.500 de persoane au absolvit cursurile de insotitor de bord organizate de Scoala Superioara de Aviatie Civila


Pe langa cursurile de insotitor de bord, sunt foarte cerute cursurile pentru piloti, dispatcher de zbor, securitate aeronautica si managementul situatilor de criza.


Pentru obtinerea licentei de zbor, cursantii sustin un examen de absolvire a modulului teoretic, dupa care urmeaza modulul practic in cadrul unui operator aerian: cursul de conversie, simulator de zbor si un minim de 20 de ore de instruire practica in zbor. 


Dupa finalizarea modulului practic, candidatii sustin un nou examen in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane.


In
Romania , un pilot incepator castiga 3.000 de lei, iar, in strainatate, salariul lunar poate ajunge la 3.000 de euro. De asemenea, un comandat de curse lung curier castiga si 10.000 de euro lunar.


In ultimii 12 ani, 350 de romani au absolvit Scoala Superioara de Aviatie Civila, calificati pentru meseria de pilot de avion comercial. 


Anual, statul acorda 20 de burse pentru pilotii de avioane, iar cei care nu reusesc sa intre pe un loc finantat de stat platesc 68.000 de euro pentru pregatirea ca pilot de avion si 190.000 de euro pentru pregatirea ca pilot de elicopter.Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale