Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: Cum sa te faci stewardesa, cursuri stewardese, insotitoare de zbor, tarom, blue air, wizz air, carpatair

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu
Ce-ti trebuie ca sa te faci stewardesa - se intreaba multe absolvente de liceu inzestrate cu un aspect fizic placut. 

Companiile aeriene low cost si cele traditionale au diferite cerinte legate de cele pe care le angajeaza ca insotitoare de zbor. 

Varsta minima 18 ani. Varsta maxima 40 de ani

Potrivit gandul.info, una dintre cerintele importante este varsta minima. Aceasta difera de la o companie aeriana la alta, variand intre 18 ani, in cazul Tarom si Carpatair, si 21 de ani, in cazul companiei cu bilete de avion ieftine Blue Air

Varsta maxima de angajare este de circa 40 de ani. Indiferent de varsta, companiile le cer insotitoarelor de zbor sa aiba o conditie fizica excelenta si sa stie sa inoate.

Spontaneitate, atitudine pozitiva si limba engleza

Daca varstele minime pentru stewardese difera, in schimb, toare companiile le cer insotitoarelor de zbor atitudine pozitiva, spontaneitate, flexibilitate, fluenta in limba engleza. 

De asemenea, cunoastrea altor limbi de circulatie, chiar si la nivele medii, este un avantaj.
 
Inaltimea minima 1,58 metri. Inaltimea maxima 1,75 metri

Un alt aspect important este inaltimea. Limita minima variaza de la o companie la alta, dar nu este, in general, mai mica de 1,58 metri.

Astfel, daca in cazul companiiei low cost Wizz Air, inaltimea minima in cazul femeilor care aplica pentru un astfel de post este de 1,65 metri, in cazul elvetienilor de la Swiss, aceasta poate scadea pana la 1,58 metri. 

Compania Qatar Airways le cere stewardeselor sa ajunga, cu mana, pana la inaltimea de 2,12 metri, stand pe varfuri, iar, la Lufthansa, inaltimea poate fi cuprinsa intre 1,58 metri si 1,75 metri. 

Compania KLM vrea ca inaltimea maxima a insotitoarelor de zbor  sa fie de 1,85 metri, fara pantofi cu toc.

In ceea ce priveste acuitatea vizuala, limitele difera si ele de la o companie la alta, dar se incadreaza intre +/-4 dioptrii, fie intre +/-5 dioptrii. 

Fara tatuaje si piercing-uri!

Cea mai mare parte a companiilor aeriene, atat din Romania, cat si din strainatate le interzic stewardeselor sa aiba tatuaje sau sa le expuna in timpul orelor de lucru.

Piercing-urile nu sunt nici ele acceptate, de exemplu in cazul companiei Wizz Air. Exceptie fac situatiile in care piercingurile nu se afla la vedere.

Cursuri de stewardesa

Pregatirea teoretica pentru a deveni stewardesa se face la scoala de aviatie si dureaza doua luni, cursul fiind intensiv si avand scopul nu numai de a pregati, ci si de a verifica pe parcurs evolutia fiecarui cursant.

Cursantele invata notiuni de legislatie, procedurile care trebuie respectate in situatii normale si de urgenta, limba engleza, dar si geografie, meteorologie si notiuni de transport aerian, de medicina si de securitate aeronautica.

La final, cursantii dau o serie de examene, de rezultatul carora depinde promovarea cursului teoretic.


Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale