Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: Bilete de avion mai ieftine!, bilete de avion ieftine, low cost, ryanair

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu

Ca e vorba despre bilete de avion ieftine sau clasice, o parte importanta din pretul acestora este reprezentata de taxele de aeroport.

Desigur, companiile cu bilete de avion ieftine negociaza la sange cu administratorii aeroporturilor tocmai pentru a putea vinde biletele cat mai low cost posibil. Companii cum sunt Ryanair, cel mai mare operator low cost, nici nu plateste astfel de taxe, in anumite destinatii, tocmai pentru ca poate aduce in acel loc zeci de mii de turisti si atunci toata lumea e multumita. Turistul care plateste bilet low cost in care nu mai intra taxe de aeroport, operatorul aerian ca poate vinde bilete de avion ieftine si autoritatile locale care vor avea mai multi turisti. 

Operatorii aerieni cu bilete de avion ieftine tocmai de aceea acuza tara noastra: ca are taxe de aeroport prea mari care ucid low costul. Din fericire, lucrurile s-ar putea schimba si biletele de avion ar putea deveni mai ieftine.

Este de asteptat o scadere a costului transportului aerian, in special datorita reducerii posibilitatilor de crestere nejustificata a tarifelor aeroportuare, cat si datorita unei mai bune colaborari intre aeroporturi si utilizatorii acestora, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), citat de Mediafax.

Actul normativ va transpune in legislatia romaneasca o directiva a UE, care stabileste principiile de baza si procedurile de urmat in procesul de stabilire a tarifelor de aeroport.

Implementarea directivei va fi asigurata de o autoritate independenta de supraveghere, respectiv Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Aceasta va publica un raport anual privind activitatile sale, va comunica si va coopera cu Comisia Europene in domeniul aspectelor care tin de transpunrea directivei.

Alaturi de propunerea de modificare a sistemului sau nivelului tarifelor de aeroport, administratorul aeroportului trebuie sa prezinte si motivele care stau la baza propunerii, cu cel putin patru luni inainte de data prevazuta pentru operarea modificarii.

Administratorul aeroportului va asigura desfasurarea unor consultari periodice cu companiile low cost sau traditionale care utilizeza aeroportul, cu privire la functionarea sistemului de tarife, nivelul tarifelor si calitatea serviciilor furnizate, pe baza unei proceduri care se publica pe site-ul aeroportului.

Cu ocazia organizarii consultarilor, aeroportul va pune la dispozitia companiilor cu bilete de avion ieftine sau traditionale o lista cu serviciile oferite si infrastructura, metodologia folosita la stabilirea tarifelor de aeroport si rezultatele investitiilor propuse asupra capacitatii aeroportului.

La randul lor, operatorii aerieni low cost sau traditionali vor transmite administratorului aeroportului, inaintea fiecarei consultari, informatii in special cu privire la previziunile traficului si proiectele proprii de dezvoltare privind aeroportul in cauza.

In cazul unui dezacord cu privire la nivelul taxelor, ambele parti pot solicita, in termen de cinci zile de la publicarea pe site a deciziei aeroportului, o investigatie din partea autoritatii independente de supraveghere, care trebuie sa ia o decizie provizorie in maxim o luna si o decizie finala in maxim patru luni.

Totodata, aeroportul are obligatia de a se consulta cu utilizatorii inainte de finalizarea planurilor si/sau studiilor privind proiectele de infrastructuri noi.  Masura va intra in vigoare la 30 de zile de la de la publicare, dar nu mai tarziu de martie 2011.


Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale