Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: flyNiki musca din piata Blue Air si Wizz Air, zboruri ieftine, bilete avion low cost, flyNiki, Germanwings

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu
Dupa ce Lauda Air a devenit un fel de divizie de vacante a mult mai cunoscutei companii aeriene Austrian Airlines (sta bine la capitolul "relatii" patronul sau), Niki Lauda, fostul pilot de Formula 1, revine pe piata adevarata a transportului aerian cotidian. Si i-a convins pe nemtii de la Air Berlin (cea mai buna companie low cost din Europa) sa investeasca intr-un nou operator low cost, intitulat sugestiv: flyNiki. Adica, mai pe romaneste spus, "zboara cu Niki". Si zbori, atat la propriu, cat si la figurat. Asta pentru ca Niki Lauda este unul din principalii actionari, dar, in acelasi timp, si unul din pilotii companiei. Un pilot excelent, de altfel, el fiind la mansa avionului care a aterizat recent la Sofia, deschizand practic rutele spre Europa de Est ale  noului transportator aerian.

Wizz Air, Blue Air si Germanwings, alaturi de Aer Lingus si easyJet au o concurenta serioasa in flyNiki! Compania austriaca, cu baza pe Vienna International Airport din Schwechat, Wien-Umgebung, zboara spre zeci de destinaii din Europa si Egipt, de pe trei aeroporturi (noduri sau huburi): Vienna, Salzburg si Friedrichshafen. Iar daca alaturi de destinatiile lui flyNiki le punem si pe cele ale lui Air Berlin, accesibile acum si romanilor, practic nu mai este oras din Europa pe care sa nu puteti ajunge cu zboruri low cost! Asta da concurenta pentru cei doi grei: Blue Air si Wizz Air. O concurenta din care veti castiga dumneavoastra, pasagerii. Demn de retinut este faptul ca flyNiki opereaza si zboruri charter pentru touroperatorul Neckermann Reisen. Adica unul din cei mai mari touroperatori din lume...

La fel de abil in afaceri precum era la volanul masinii de Formula 1, Niki Lauda a cumparat o companie aeronautica falimentara austriaca: Aero Lloyd Austria. Asta se intampla in 2003. In 2004, a intrat pe fir si Air Berlin, realizandu-se astfel o alianta a operatorilor low cost, prima de acest gen din Europa. Rusii de la S7 Airlines sunt si ei la panda, dorind sa-si diversifice zborurile spre Europa si oferind o piata atractiva pentru nemti si austrieci: fostele state URSS, aflate in plina dezvoltare.

Deloc in suferinta in mijlocul acestei crize mondiale, flyNiki se bazeaza pe 9 avioane Airbus si pe 2 Embraer 190, avand comenzi pentru inca 10 avioane. Deci, planuri de dezvoltare! O flota tanara, cu o medie de varsta de 3 ani, care garanteaza securitatea zborurilor cu flyNiki. Iar daca adaugam ca la bord se ofera un sendvis si o bautura racoritoare, in pretul biletului low-cost, atunci intelegem de ce flyNiki chiar este o concurenta serioasa pentru Blue Air si Wizz Air.

O ultima informatie interesanta: fiecare avion al lui Niki este botezat dupa un dans celebru. Astfel, unul din cele doua avioane Embraer, se numeste Lambada, in vreme ce un Airbus A321-200 este inregistrat ca fiind Boogie Woogie.

Pretul pentru un bilet de la Bucuresti la Viena, cu flyNiki, este de doar 29 de euro cu toate taxele incluse. Nu neglijati nici ofertele exotice, cu Niki putand ajunge si in China, Statele Unite ale Americii sau Caraibe. Zbor placut!

Daca doriti bilete ieftine pentru cursele flyNiki, scrieti-ne la info@bilete-avion-ieftine.ro.


Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale