Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: Aeroportul International Sibiu, ais, realizari, planuri, wizz air, blue air, austrian, lufthansa, tarom

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu


Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low fare, low cost din Europa Centrala si de Est, a inaugurat, recent, prima cursa pe ruta Londra - Sibiu.

Acesta este inceputul unei povesti de succes pe care o spera oficialitatile locale, care au facut totul in ultimii ani sa aduca Aeroportul International Sibiu ( AIS) la standarde europene, fapt pentru care au platit 254,787 milioane de lei, relateaza Agerpres.

Zborul Sibiu - Londra (Luton) este efectuat cu aeronave Airbus A320, cu 180 de locuri. 

Zborul dureaza doua ore si 10 minute, cu plecare din Sibiu la ora 22,20 in perioada de vara.

In primul an de mandat, mi-am asumat patru curse noi la Sibiu.  Sibiu - Londra este prima. Suntem in faza finala de analiza a dosarului pentru o noua cursa Wizz Air de la Sibiu la Dortmund. 

Luna aceasta, se termina sigur discutiile. Ei au propus sa inceapa din noiembrie. Cand te uiti la Wizz Air, te uiti la niste povesti de succes, care au ridicat niste aeroporturi din Romania", a declarat Marius Girdea, directorul AIS, citat de Agerpres.

Wizz Air a transportat, pana in 2013, 69 de milioanede pasageri.

Wizz Air opereaza 50 de aeronave Airbus A320 de la 16 baze, pe 300 de rute care asigura legatura intre 96 de destinatii din 35 de tari. 

Londra este o destinatie care aduce incasari nu doar companiilor aeriene, ci si aeroporturilor din Romania.

Zborul spre Londra este atat de profitabil incat Wizz Air a preferat sa inceapa de la Sibiu cu trei zboruri pe saptamana, desi intentiona sa aiba numai doua. 

De asemenea, Wizz Air a preferat sa aiba trei frecvente Sibiu -Londra, desi primeste ajutor de stat doar pentru doua curse.

Spre Londra s-a mai putut zbura din Sibiu, intre septembrie 2009 si noiembrie 2010, dar cu un alt operator. 

Reprezentantii aeroportului sibian, spun ca si atunci potentialul de trafic pe aceasta ruta, a fost bun.

"In ceea ce priveste potentialul de trafic, ruta Sibiu - Londra a mai fost operata timp de un singur sezon in perioada septembrie 2009-noiembrie 2010, atingand un factor de incarcare ridicat in primul an de functionare de 69 % (august 2010) si a inregistrat un trend ascendent constant, in a doua jumatate a perioadei de functionare, cu un coeficient de incarcare mediu care nu a scazut sub 60%", conform unor date puse la dispozitia Agerpres de catre AIS.

In concurenta cu aeroporturile din Cluj-Napoca si Targu-Mures, Sibiul lupta sa cucereasca o bucata tot mai mare dintr-o piata a romanilor carora le este mai usor sa zboare in UE decat sa mearga cu autocarul si prefera cursele cu bilete de avion ieftine. 

AIS are tarife mai mari decat aeroporturile din Targu-Mures si mai mici decat cel din Cluj-Napoca. 

De asemenea, AIS are cea mai lunga pista: 2.630 metri si lata de 45 de metri.

In functie de orasele din afara cu care este legat, AIS se bazeaza ca poate atrage clienti care sa plece sau sa aterizeze aici, din judetele Sibiu, Mures, Alba, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Covasna, Harghita, Brasov. 

Aceste calcule se bazeaza pe catchment area, adica aria de deservire din jurul unui aeroport, care reprezinta numarul total al populatiei domiciliate la maximum 120 de minute de mers cu masina fata de aeroport. 

Astfel, AIS spera sa fie punctul de plecare spre restul Europei pentru cat mai multi romani dintr-o populatie de peste 2,3 milioane, din zona.

In prezent, Sibiul este legat aerian cu Londra, Viena, Munchen, Stuttgart, Antalya si Rodos. 

In fiecare zi, se zboara de la Sibiu spre Viena, cu Austrian Airlines, si spre Munchen, cu Lufthansa. 

Sibiu-Munchen este singura cursa operata de doua companii aeriene: Lufthansa si Tarom

De trei ori pe saptamana, de la Sibiu se poate ajunge la Londra,  cu Wizz Air, si la Stuttgart, cu Blue Air

AIS mai are zboruri charter ale Air Bucharest catre Antalya si Rodos.

Zborurile de la Sibiu spre Germania si Austria detin recordul de pasageri. Lufthansa este prima, in topul companiilor cu cei mai multi pasageri, ajungand, in 2013, la 80.474 pasageri, reprezentand 43% din totalul de pasageri care au plecat din Sibiu. 

De la Sibiu spre Munchen si inapoi, in 2013, au zburat cu Lufthansa si Tarom, 106.602 pasageri, jumatate din totalul pasagerilor AIS.

Sibiu - Viena pozitioneaza compania Austrian pe locul doi cu 20% din totalul pasagerilor din 2013, de la AIS, cu 37.873 de oameni imbarcati. 

Pe locul trei, este Blue Air, care a transportat de si spre Sibiu 33.327 pasageri, adica 18% din total.

Planurile AIS se leaga de cele mai mari comunitati de romani din Vestul Europei, din Italia, Spania si Franta. 

Deocamdata, AIS se poate lauda cu un trend ascendent al numarului de pasageri, in ultimii trei ani, ajungand la 189.300, in 2013.

Datorita conectivitatii sale, Sibiul se califica pentru stabilirea unei porti de intrare in Sud - Vestul Transilvaniei, cu posibilitati de a crea rute directe spre mai multe orase in Italia (Milano, Roma, Venetia); Spania (Barcelona, Madrid, Valencia); Franta, Paris", potrivit directorului AIS.

Dupa ce a fost Capitala Culturala Europeana, Sibiul a ajuns prima alegere pentru city break in Romania. 

De asemena, Sibiul este singurul oras din Romania onorat cu trei stele Michelin, in editia 2011 a Ghidului Verde, recomandand orasul ca o locatie ce trebuie vizitata, atat in Idei pentru weekend, cat si un tur esential al Romaniei (o calatorie de 17 zile in Romania).

AIS are o capacitate de 600.000 de pasageri, fara investitii suplimentare. Cel mai mare avion care poate ateriza sau decola  este Airbus A320.

Urmatoarea provocare pentru AIS este inceperea transportului cargo, o tinta fixata de Consiliul Judetean, care a investit circa 153,483 milioane de lei pentru extinderea si modernizarea aeroportului, reprezentand 60,24% din valoarea totala, restul fiind investitia Consiliului Local.Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale