Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: reguli, transport, bagajul mana, lichide, aerosoli, geluri

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu


Incepand cu 31 ianuarie 2014, pe aeroporturile din Uniunea Europeana, atat la plecare, cat si la transfer, lichidele, gelurile si aerosoli aflate in bagajul de mana al pasagerilor, care se incadreaza in urmatoarele categorii:

- lichide, aerosoli, geluri achizitionate din magazinele de tip duty free din aeroporturi sau de la bordul aeronavelor, ambalate in pungi speciale, prevazute cu elemente de probare a integritatii, sigilate, numite STEB (Security Tamper Evident Bag);  

-  medicamentele si produse necesare unor diete speciale, inclusiv alimentele pentru bebelusi, vor putea fi transportate doar dupa ce au fost supuse controlului de securitate, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).
 
La efectuarea controlului, personalul de securitate poate solicita pasagerilor o dovada a autenticitatii produselor sau deschiderea recipientelor in care se afla lichidele si poate refuza transportul acestora.
 
Singurele lichide, aerosoli si geluri care vor putea fi transportate, in continuare, fara restrictie, in bagajul de mana, sunt cele aflate in recipiente individuale de maximum 100 ml si amplasate intr-o punga de plastic transparenta, resigilabila, al carei volum nu trebuie sa depaseasca 1 litru.
 
Toate aceste produse trebuie scoase din bagajele de mana si prezentate separat la controlul de securitate.
 
CNAB pune la dispozitia structurilor responsabile de efectuarea controlului de securitate echipamente speciale pentru controlul lichidelor. Acestea vor fi amplasate pe filtre dedicate, pe care pasagerii le vor putea identifica cu ajutorul signalisticii sau a personalului aeroportuar.
 
Aceste metode de analiza a lichidelor, aerosolilor si gelurilor cu echipamente speciale la controlul de securitate din aeroporturile comunitare au ca scop ridicarea treptata a restrictiilor privind transportul acestor produse in bagajul de mana, pentru cresterea gradului de confort al pasagerilor, proces care urmeaza a fi finalizat in anul 2016.
 
Pana la acel moment, celelalte lichide, geluri si aerosoli care nu se incadreaza in categoriile mentionate vor putea fi transportate doar in bagajul de cala.
 
Noile reguli referitoare la transportul lichidelor, aerosolilor si gelurilor sunt prevazute in Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 246/2013 al Comisiei din 19 martie 2013 de modificare a Regulamentului (UE) nr. 185/2010 in ceea ce priveste controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor si gelurilor in aeroporturile din UE.
 
Pentru detalii suplimentare privind noile masuri de securitate referitoare la lichidele, aerosolii si gelurile transportate, pasagerii se pot adresa personalului de la ghiseele de check-in sau personalului de securitate din aeroport. Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale