Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: Tarom scade de 5 ori tarifele pentru excedentul de bagaj!, tarom, tarom bagaje

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu

De la 1 iulie 2010, compania Tarom isi schimba politica de acceptare a bagajelor pe zborurile operate cu aeronavele proprii si trece de la sistemul bazat pe greutate, la sistemul bazat pe piesa de bagaj. Tarifele pentru excedentul de bagaj - aplicate in cadrul noului sistem - vor fi de 5 ori mai mici, decat cele prevazute in sistemul bazat pe greutate.

Trecerea la noua politica de acceptare a bagajelor intra in vigoare pentru biletele de avion emise incepand cu data de 01 iulie 2010.

O piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime + latime + lungime) este de 158 de centimetri.

Pasagerii Tarom care calatoresc in clasa Business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj iar pasagerii clasei Economic pot transporta gratuit o piesa standard.

Trecerea la noul sistem bazat pe piesa aduce pasagerilor Tarom de la clasa economic tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cala (a doua piesa de bagaj), respectiv un tarif fix de 50 EURO pentru o piesa de bagaj de cel mult 23 de kilograme, in timp ce sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10 -12  EURO per kilogram.

Pasagerii inscrisi in programul de fidelizare Flying Blue, la care Tarom a aderat din data de 5 iunie 2010, care detin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit inca o piesa standard de bagaj de cala, suplimentar fata de cele mentionate anterior.

Numarul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru in  cazul pasagerilor care calatoresc la clasa Business, in timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboara la clasa Economic, le este acceptat transportul gratuit a doua piese de bagaj.

 Noul sistem Tarom bazat pe piesa aduce si alte facilitati pasagerilor companiei, printre care: copii cu varste de pana la 2 ani neimpliniti, care nu ocupa loc in avion, au dreptul la transportul unei piese de bagaj de cala de cel mult 10 kilograme, cu o suma maxima admisa a dimensiunilor (lungime+latime+inaltime) de 115 centimetri si al unui carucior pliabil;  persoanele cu mobilitate redusa au dreptul la transportul gratuit al scaunului cu rotile. Totodata, animalele de companie ale acestora sunt acceptate gratuit la transport, cu instiintarea prealabila a companiei Tarom.

Pasagerii care doresc sa transporte mai multe piese de bagaj de cala decat norma acceptata gratuit (o piesa standard de bagaj in clasa economic si 3 piese standard de bagaj in clasa business) sunt rugati sa contacteze oricare dintre agentiile Tarom, cu cel putin 3 zile lucratoare inainte de plecare, pentru a beneficia de posibilitatea obtinerii de tarife preferentiale, acordate pentru transportul unui numar mai mare de piese de bagaj. Noul sistem nu aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina.

Fiecare pasager are dreptul sa transporte, gratuit, in cabina de pasageri:  o piesa de bagaj de mana (cu o suma maxima a dimensiunilor de 115 centimetri si o greutate maxima de 10 kilograme) si un obiect personal ( ex. geanta,  servieta sau laptop).Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale