Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale
Stiri     Articole     Toate      

Tags: Cat de sigure sunt zborurile ieftine?, companii low cost, Continental, Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir, MyAir, US Airways, Qantas, American Airlines, Turkish Airlines,

Aboneaza-te acum la "Bilete de avion ieftine", singurul newsletter gratuit cu informatii complete
din domeniu
A mai cazut un avion... Un Boeing de la Turkish Airline a cazut la cativa pasi de una din pistele aeroportului Schipol din Amsterdam. E un miracol ca pierderile umane sunt atat de mici! Miracol si nu prea, spun insa specialistii, care afirma ca accidentele din ultimii ani sunt tot mai... sigure. Cu alte cuvinte, masurile de siguranta impuse de autoritatile aeronautice din toate colturile lumii au dus la mai putine accidente si la o rata mult mai mare de supravietuitori.

Daca in 1970-1980, orice accident insemna minimum 100 de morti, iata ca in ultimele 10 accidente importante, n-au fost, in total, mai multi de 100. Ceea ce e bine, cu o singura c onditie: sa nu te afli printre cei 100...

De ce cad avioanele? Raspunsul este complicat. Pe scurt, e vorba de 3 principale motive: eroare umana, probleme tehnice, stoluri de pasari. Iar pentru accidentele din ultimii 5, c ele mai vinovate sunt pasarile!

In aceste conditii, cand cad avioane ale unor companii cu renume (Continental, US Airways, Qantas, American Airlines, Turkish Airlines), te intrebi, pe buna dreptate, cat de sigure sunt zborurile ieftine. Adica zborurile operate de companiile low cost. Ei bine, trebuie sa stiti ca in ultimii 5 ani, nici o companie care opereaza zboruri ieftine dinspre si inspre Romania nu a fost implicata in vreun incident sau accident serios (prin serios definind un eveniment aerian sau la sol soldat cu - niminum - raniti).

Asadar, Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir si MyAir (companiile low cost mai importante prezente in Romania) nu au avut nici o problema!

Poate parea o ciudatenie: cum de companiile la care biletele sunt ieftine ofera, totusi, un grad ridicat de siguranta? E simplu: low cost nu inseamna ca zburati cu un autobuz cu aripi, din al doilea razboi mondial, ci ca nu aveti mancare si bauturi la bord, nu zburati de pe aeroporturi principale, nu carati prea multe bagaje si, de multe ori, nu aveti locul marcat pe tichetul de imbarcare.

Masurile de siguranta sunt insa extrem de stricte. Va dati seama cat de grav ar fi pentru o companie mica (in raport cu colosii Air France, British Airways sau KLM) sa piarda un avion (cu tot cu pasageri). Este un cost imens de imagine care poate scoate de pe piata compania in cauza. Asa ca, Germanwings isi asigura mentenanta tehnica la Lufthansa (compania-mama, de fapt), la fel si Wizzair. Asadar, cel putin din punct de vedere statistic, zborurile ieftine sunt mai sigure decat zborurile operate de companiile traditionale. Asa ca nu renuntati la Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir si MyAir.

Iata si o situatie cu ultimele accidente aviatice:


25 februarie 2009: Turkish Airlines, Boeing 737-800, cel putin 9 morti
12 februarie 2009: Continental Airlines, Bombardier Dash 8, 49 de morti in avion (din 49 de pasageri), unul la sol
7 februarie 2009: US Airways, Airbus A320, toti pasagerii au supravietuit
20 Decembrie 2008: Continental Airlines, Boeing 737-500, 38 de raniti
7 Octombrie 2008: Qantas, Airbus A330-300, 70 de raniti
22 Septembrie 2008: American Airlines, Boeing 757, toti pasagerii au supravietuit
14 Septembrie 2008: Aeroflot, Boeing 737-500, 88 de morti (toti pasagerii).

Interesanta este insa o alta statistica. Raportat la numarul de kilometri parcursi, transportul aerian este cel mai sigur mijloc. Cel mai periculos? Motocicleta, fireste!

Astfel, la 1 miliard de kilometri parcursi, cifrele sunt urmatoarele:
Avion = 0,05 morti
Autocar = 0,4 morti
Tren = 0,6 morti
Microbuz = 1,2 morti
Vapor = 2,6 morti
Autoturism = 3,1 morti
Bicicleta = 44,6 morti
Mersul pe jos = 54,2 morti
Motocicleta = 108,9 morti.

Concluzia? Nu mergeti cu motocicleta si nici pe jos. E foarte periculos! Mergeti, mai bine, cu avionul! De preferinta, cu una din urmatoarele companii: Germanwings, Blue Air, Wizzair, Sky Europe, Ryanair, Carpatair, EasyJet, ClickAir si MyAir.Comenteaza prin Facebook
 
      

RSS 2.0 - http://www.bilete-avion-ieftine.ro/ Flux RSS | Ajutor
Bilete Italia | Bilete Spania | Bilete Anglia | Alte destinatii | Oferta zilei | Stiri | Companii aeriene traditionale